#100vaseproject

#100vaseproject

Jag tror att vi alla påverkas av de fruktansvärda bilder och historier som delas från kriget i Ukraina, och det är lätt att känna sig maktlös. Därför har jag hängt på #100vaseproject, som ett sätt att kunna bidra med ett litet strå till stacken. 

Under våren 2022 kommer jag att dreja 100 vaser till förmån för hjälparbetet för Ukraina. Alla vaser kommer bli olika, men den gemensamma nämnaren är att de alla drejas från 450 gram lera. Det blir olika former, olika leror, olika glasyrer, och de är numrerade utifrån den ordning de har drejats.

Alla vaser kommer kosta 500 kr, och 50% av det beloppet skänks till UNHCR, Röda Korset och Unicef som stöd för det fantastiska och viktiga arbete de utför i Ukraina (och även i alla andra krisområden).  

Inspirationen till projektet kommer från brittiska keramikern Kara Leigh Ford, som startade sitt projekt i början av mars 2022. 

Jag fyller på med vaserna vartefter de blir klara, och skänker pengar löpande. Följ mig gärna på Instagram så missar du inte när jag fyller på med nya vaser. 

Visa alla vaser

Tillbaka till blogg