Leror och glasyrer

Jag har valt ut ett par glasyrer och leror som jag jobbar med. Färgerna är neutrala, naturnära och passar bra ihop. Mötet mellan lera och glasyr tycker jag är spännande - jag vill att man ska se leran med sin struktur, att det inte är perfekt. Därför är många av mina produkter bara delvis glaserade. Glasyren kanske rann eller stänkte lite vid glaseringen, men det gör det levande.

Glasyrerna jag jobbar med är i grunden tre olika, men ibland kan jag pröva något nytt. Den vita glasyren är en klassisk vit blank glasyr. Den grå glasyren är halvblank och har vackra skiftningar i färgerna. Den svarta är slät och sidenmatt.

Grå lera

Den grå leran är lite grövre och en av mina favoriter. 

Vit glasyr / grå lera

Svart glasyr / grå lera

Grå glasyr / grå lera

 

Beige lera

Den beige leran är en lite slätare lera, men har ändå struktur. Den får en härligt sandbeige ton, och ibland så får den en vacker toning i mötet mellan lera och glasyr.

Vit glasyr / beige lera

Svart glasyr / beige lera

Grå glasyr / beige lera

 

Grov beige lera

Den här grova leran är underbar till lite större skålar eller vaser. Kombinationen med en vit blank glasyr ger en härlig kontrast, och jag gillar den verkligen! Produkterna i den här leran kallar jag Kollektion Sand

Vit glasyr / beige lera