Om Studio Latitud

Vackert. Användbart. Äkta. 

I Studio Latitud är det jag, Maria Richardsson som står för skapandet. Keramiken är favoritmaterialet, och jag strävar efter att skapa saker som används om och om igen. Design handlar inte bara om yta, det måste finnas funktion också. Koppen måste vara skön att hålla i, kannan gå att hälla ur, vasen ska framhäva växterna.

Jag vill hålla det enkelt. Rena linjer, lugna färger. Jag gillar när man ser de olika lerornas färger och strukturer, och älskar kontrasten mellan rå lera och blank glasyr. Man ska se att det inte är perfekt. Glasyren kanske rann eller stänkte lite vid glaseringen, men det gör det levande. Det är handgjort, kanske med en liten ojämnhet eller skevhet. Bara lite, så att det inte stör.

En del kallar det för wabi-sabi, en japansk tradition att acceptera saker som de är, i nära samklang med naturen. Wikipedia står det att "estetiken beskrivs ibland som en skönhet som är bristfällig, tillfällig och ofullständig". För mig är det äkta. 

Hösten 2020 återupptäckte jag keramiken. För mig blev det ett kreativt utlopp, och sen dess har jag svårt att slita mig från drejskivan. Namnet Latitud däremot, det har hängt med mig länge länge, sedan början av 2000-talet. Som frilansare jobbade jag under namnet Latitud, som en påminnelse om att navigera rätt och hitta sin egen väg. Så vad passar bättre då än att döpa min kreativa verksamhet till Studio Latitud?

Här kommer jag sälja min keramik, med ojämna mellanrum. Sortimentet kommer variera. En del kommer komma tillbaka, annat blir nytt. Vi får upptäcka vart det här tar vägen tillsammans. Se till att lämna din mejladress eller följa mig på Instagram, så lovar jag att du blir först att få veta allt nytt som händer.

 

Välkommen!

Maria