Kokboken "Svenska smårätter - från fredagsmys till mingelfest"

Kokboken "Svenska smårätter - från fredagsmys till mingelfest"

Att få ta fram keramik som passar till ett specifikt tillfälle och en specifik plats är lite av ett drömuppdrag för mig. Och med min brokiga bakgrund, där jag tidigare både jobbat med grafisk formgivning och foto, så har en kokbok länge varit en dröm. 

Så du förstår ju vilket drömprojekt som tog form när jag och Maria på @gazpachocatering började prata om en bok för snart ett år sedan. Resultatet blev boken “Svenska smårätter - från fredagsmys till mingelfest” och den har nu kommit från tryckeriet och finns att beställa!

I boken samsas klassiska svenska smaker med lokala tolkningar av medelhavsmat. Tillsammans med oväntade smakkombinationer blir recepten en inspiration till att testa sig fram för att hitta nya rätter till både vardag och fest. Och vem har sagt att mingelrätter inte passar bra även en vardag eller till fredagsmyset?

Genom att använda lokalt odlade råvaror och anpassa det vi äter efter säsongen kan vi alla göra skillnad i omställningen till en mer hållbar matproduktion. Att äta lokalt odlad mat i säsong är faktiskt både gott och enkelt, samtidigt som det är hållbart på flera plan. Vi tror på att hållbarhet ska vara enkelt och trevligt för att vi ska lyckas, och hoppas att den här boken skall inspirera till det!

Keramiken består av ett helt gäng små fat och skålar, allt i neutrala färger för att låta rätterna och råvarorna stråla i all sin glans. Och boken, den kan du beställa på svenskasmaratter.se.

Tillbaka till blogg