Konstprojekt: Growing

Konstprojekt: Growing

Under hösten har jag gått en distanskurs på HDK Valand som heter "Från hantverk till Konsthantverk". När jag började var jag inte säker på vad jag hade för förväntningar, eller vad jag ville att det skulle leda till. En av frågorna jag funderade på var "är jag konstnär?", eller kanske till och med "vill jag vara konstnär?". 

Jag är inte säker på att jag har hittat svaret än, men att gå kursen, göra uppgifterna, diskutera med lärarna, reflektera och utmana mina tankar har fått mig iallafall ett steg närmare (eller två). 

En av de saker som blivit tydligt för mig under hösten är fyra olika aspekter som är viktiga för mig, och som jag försöker få med i det mesta jag gör: konstrast, taktilitet, rörelse och hantverksskicklighet. 

Slutprojektet i kursen var att skapa ett objekt, och det här är mitt resultat: Growing. 

Det är en av de allra största sakerna jag har gjort (42 cm hög!). Drejad i fyra sektioner i en väldigt mjuk semiporslinslera, och sedan dekorerad med en svart och grov lera. 

Dekorationerna liksom växer från den väldigt klassiska formen av en vas, som löv, mossa eller lavar. Det växer i en väldigt organisk form, som skapar en rörelse runt vasen. 

Jag är faktiskt jätteglad och stolt över resultatet! Och det här är precis varför jag älskar att gå massa olika kurser och workshops. Du får lära dig något nytt, utmana dig själv med nya tankar, och du växer - både som keramiker och som person. Hur kan man inte älska det!?

Tillbaka till blogg