Lanthandeln i Malmö

Lanthandeln i Malmö

Tidig höst 2021 öppnade Lanthandeln i Malmö, ett passionsprojekt med smak, näring och hållbarhet i fokus. Bakom satsningen står bonden Alex på Ur vår jord och kocken Linus Skog

Jag känner Alex från ett tidigare sammanhang och har varit ute på hans odling många gånger, så jag kan verkligen intyga att här är det någon som brinner för kvalitet och smaker. Och det han inte kan om näringsinnehållet i olika grönsaker - det är inte värt att veta! Nu har han teamat upp med grymma kocken Linus och tillsammans driver de Lanthandeln, en härlig butik med färska grönsaker och delikatesser från lokala producenter. De serverar också riktigt gott kaffe!

Som ett komplement till det ätbara har de också börjat sälja keramik från lokala keramiker, och jag är en av dem. Det gör mig riktigt stolt, för här säljs bara produkter med riktigt hög kvalitet. Och dessutom känns det som att cirkeln sluts, när jag och Alex får jobba tillsammans igen. 

Det här är verkligen en satsning som faller mig i smaken. Både riktigt god mat, hållbarhet och lokal produktion ligger mig varmt om hjärtat och jag har i många många år jobbat med projekt och företag som har det som ledstjärna. 

Om du är i Malmö, kika gärna in i butiken på Östra Rönneholmsvägen 6 (granne med köttaffären Ola & Ko och bageriet Leve). 

Tillbaka till blogg