Nya muggar till JH Matbar i Ystad

Nya muggar till JH Matbar i Ystad

JH Matbar är en underbar restaurang i Ystad, och de brinner för lokalt odlad mat i säsong. Här bjuds du på rätter med fantastiska smak, och när jag fick frågan om att göra nya muggar till kaffet blev jag riktigt glad!

Efter diskussioner kom vi överens om en mjuk form i en porslinsvit lera med lite struktur, och en mjukt beige glasyr. Det mesta av muggens utsida lämnades oglaserad, och strukturen i ytan gör att de blir sköna att hålla. Häromdagen levererades muggarna till restaurangen, och det är alltid något speciellt att se keramiken i sin rätta miljö!

Som om det inte var roligt nog, så har Christoffer och Malin, som driver JH Matbar, haft ett riktigt bra år med flera utmärkelser, som Bib Gourmand i Guide Michelin och 360°Eat Guide, en lista för hållbara restauranger. Stort grattis till båda utmärkelserna, så välförtjänt!

Om du har vägarna förbi Ystad kan jag verkligen rekommendera att du bokar ett bord och njuter en fantastisk middag på JH Matbar. Allt i säsong, från lokala leverantörer och väldigt väldigt gott. Och kaffet på maten, det serveras i mina muggar!

 

Tillbaka till blogg