Nytt till Hörte Brygga (2024)

Nytt till Hörte Brygga (2024)

Sommarsäsongen på Hörte Brygga närmar sig, och även i år fick jag frågan att utveckla några nya delar till deras servering. Det här är tredje sommaren vi jobbar tillsammans, och jag är så glad att vi fortsätter utvecklas tillsammans. 

Emma och Martin är så otroligt dedikerade i att skapa en upplevelse som är helt unik när du äter deras långlunch. Det handlar inte bara om maten (som är helt fantastisk i sig!) och det handlar inte bara om platsen. De skapar en hel upplevelse, väl genomtänkt från välkomstdrink till dessert och kaffe. Och efter att vi fick höra deras planer för den här säsongen... Det kommer bli bättre än nånsin!

Vi hade ett möte tidigare i våras och diskuterade idéer och ord som "skogsbrand" och "förtrollad skog" användes. Vi tog sedan deras inspiration och deras idéer, och skapade ett antal olika delar. Och när jag säger vi, så menar jag både mig själv men också min man som jobbar i trä - för han har också varit involverad i det här projektet. 

I slutändan levererade vi ett serveringsfat inspirerat av en skogstjärn, såskannor inspirerade av trästammar, en serveringskupa inspirerad av skogsbrand och träslevar täljda av min man. Utöver det blev det ytterligare en skål till det set av delar som står på bordet under hela serveringen, i samma stil som saltskål och flaskunderläggen. 

Det här är ett sådant drömprojekt, av många anledningar. Först och främst är Emma och Martins passion och ambitionsnivå helt unik, både i kreativitet och ur hållbarhetsperspektiv, och det är en ära att få hjälpa dem i det. Hörte Brygga är också vår närmaste restaurang i sommarstudion, vilket ger hela projektet en väldigt stark lokal koppling. Dessutom så utmanar de mig och knuffar mig utanför min bekvämlighetszon, vilket gör mig till en bättre keramiker (även om det är frustrerande emellanåt!)

Att få se glimten i deras ögon när vi levererade delarna häromdagen, det är själva anledningen till att jag gör det jag gör. Tack Emma och Martin, både för det otroliga jobb ni gör med restaurangen men också för att jag och Kristoffer får vara en del av det. 

Tillbaka till blogg