Saltkar till Hörte Brygga

Saltkar till Hörte Brygga

Som du säkert vet tycker jag att det är extra roligt (och viktigt) att på olika sätt stötta det lokala. Därför blev jag extra glad när Emma på restaurangen Hörte Brygga hörde av sig. Förutom att det är en helt fantastisk sommarrestaurang, där det lokala står i fokus, så är det också den restaurang vi har närmast vårt hus på landet. Jag vet, från många somrars erfarenhet, att maten är något helt extra, så om du har möjlighet att besöka dem tycker jag att du ska göra det!

Emma saknade små saltskålar att ha på borden, och efter att ha sett mitt samarbete med vandrarhemmet i Smygehuk där jag jobbat med lokal glasyr (i form av lera från tomten och aska från vår kamin) så ville hon ha något liknande till Hörte Brygga. 

Resultatet blev små saltkar som är drejade i en lite grov brun lera, som påminner som sandstranden som ligger alldeles bredvid restaurangen i Hörte. I glasyren finns askan från deras rökkök (som är hjärtat i restaurangen), och som knyter ihop den lokala och cirkulära tanken som är så viktig för både Emma, Martin och mig.

   

Och resultatet blev kanon! “Alltså nöjdheten som infinner sig när det blir precis så bra som man föreställt sig och till och med snäppet bättre.” skrev Emma på deras Instagram. 

Jag nyper mig lite i armen när jag får göra sådana här projekt - tillsammans med andra entreprenörer, passionerade i sin verksamhet. Så tacksam och glad för det. Tack Emma och Martin, och tack alla andra som köper min keramik! 

Tillbaka till blogg