Nytt till Hörte Brygga

New pieces for Hörte Brygga

I närheten av vårt sommarhus ligger den underbara restaurangen Hörte Brygga, och häromveckan öppnade de för säsongen. Vi har besökt dem regelbundet sedan vi köpte huset, och därför är jag extra glad att få visa vad jag skapat till den inför den här säsongen!

Förra året gjorde jag några mindre delar till borden, som saltskålar och underlägg till vinflaskorna. I år så träffade jag Emma i vintras för att diskutera och bolla idéer. Resultatet är två olika delar, ett fat för att servera råkost och primörer, och en skål till deras "salladsceremoni". 

Fatet var inspirerat av en fotskrapa Emma hade sett, och med ytterligare inspiration från de bruna fälten runt oss blev resultatet ett fyrkantigt fat i brun glasyr. Det är ett väldigt annorlunda fat, och om jag ska vara helt ärlig mycket svårare att tillverka än vad jag hade trott! Är det inte lustigt hur det som ser enkelt och rakt på sak ut alltid visar sig vara mer komplicerat än man tror? Hursomhelst, resultatet blev fantastiskt - speciellt med serveringen av sparris och rädisor. 

Den andra delen blev också ett samarbete med min man. Emma berättade om deras ceremoni där salladen dressas med några utvalda ingredienser vid bordet. Till det gjorde vi en oval skål med en bricka i trä för ingredienserna som skall användas. Och eftersom jag inte brukar jobba med trä så anlitade jag min man. Träet som användes är faktiskt en del av en avsågad gren från ett äppelträd i vår trädgård, och resultatet blev fantastiskt! Att jobba tillsammans såhär var så roligt, och jag hoppas vi kommer få möjlighet att göra det fler gånger framöver. 

Förra veckan besökte vi restaurangen för att äta deras Långlunch, och det var verkligen helt fantastiskt. All mat är lokalt producerad, i säsong och både odlad och tillagad med kärlek och passion. Hela måltiden var en riktig upplevelse, och en fest för både gom och öga. Om du är i närheten i sommar så vill jag verkligen tipsa om att boka bord - det är värt det!

Tack Emma och Martin för det här projektet, det var så roligt att få göra det tillsammans! Det ska bli spännande att se vad vi hittar på nästa år... ;)

Back to blog